Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ»

 

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στις 7 το πρωί στην πύλη του εργοστασίου στο Καλοχώρι


Στις 31 Αυγούστου, κατά την διάρκεια 24ώρης απεργίας, η εργοδοσία με την αστυνομία, τα ΜΑΤ και τις πλάτες της κυβέρνησης και τον αντεργατικό έκτρωμα του Χατζηδάκη, επιτέθηκε βίαια και με χημικά στους απεργούς που περιφρουρούσαν το εργοστάσιο. Αποτέλεσμα ήταν απεργοί να καταλήξουν στο νοσοκομείο, όπως και ο πρόεδρος του σωματείου ο οποίος πήγε με συνοδεία αστυνομίας και συνελήφθη.

Σε συνέχεια των προηγούμενων προσπαθειών της, η εργοδοσία κατάφερε να σπάσει την περιφρούρηση, όμως με 5 διμοιρίες ΜΑΤ και 3 επιθέσεις για να μπορέσει να βάλει μέσα τους απεργοσπάστες. Παράλληλα, δίνει ένα σαφές μήνυμα αδιαλλαξίας, ότι δεν πρόκειται να κάτσει στο τραπέζι να συζητήσει τα δίκαια αιτήματα των απεργών (να παρθούν πίσω οι απολύσεις, υπογραφή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις μισθών, καμία σκέψη για εργολάβο). Δεν μας κάνει εντύπωση και η στάση των εισαγγελέων και των δικαστηρίων, οι οποίοι είναι αυτοί που πρώτοι εφαρμόζουν το νόμο Χατζηδάκη, βγάζοντας παράνομες τις απεργίες.

Το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης κήρυξε 24ωρη απεργία 1 Σεπτέμβρη, ως ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους απεργούς και καλεί σε συγκέντρωση στις 7 το πρωί στο εργοστάσιο. Οι απεργοί της «Μαλαματίνα» πήραν απόφαση να συνεχίσουν τις επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες μέχρι 15 Σεπτέμβρη.

Αυτή είναι η λεγόμενη μεταμνημονιακή πραγματικότητα που καθημερινά γίνεται για τους εργαζόμενους μια νέα χειρότερη κόλαση με την ακρίβεια και τα βάρβαρα νεοφιλελεύθερα μέτρα! Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, σέρνεται πίσω από τις επιταγές των εργοδοτών. Έχει απονομιμοποιηθεί και θα κάνει τα πάντα για τους εργοδότες χωρίς να την ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος. Ενώ ρίχνει τον λαό στην εξαθλίωση, με απανωτά αντεργατικά μέτρα, με τη λαίλαπα της ακρίβειας και την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, συνεχίζει με μια μαύρη αστυνομοκρατία, με το δόγμα «νόμος και τάξη»–προσπαθώντας να διαλύσει κάθε εργατικό αγώνα, κάθε μορφή αντίστασης. Πρέπει ρίξουμε την άθλια αυτή την κυβέρνηση για να σωθούμε οι εργαζόμενοι και όλη η κοινωνία. Ο αγώνας αυτός μας αφορά όλους, να φτάσει το μήνυμα του αγώνα σε κάθε χώρο εργασίας, σε κάθε γειτονιά για την οικονομική και ηθική στήριξη του, μέσα από πρωτοβουλίες αλληλεγγύης! Με την οργάνωση και την αλληλεγγύη μας να νικήσουμε στον δρόμο τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, τους μπράβους της κυβέρνησης και των εργοδοτών! Να βάλουμε ένα φρένο επιτέλους στην ακραία εκμετάλλευση και εξαθλίωσή μας από την κυβέρνηση και του εργοδότες!


ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΘ – Σάββατο 10/9, 6 μμ, Αγ. Σοφίας με Εγνατία


  • Έξω τα ΜΑΤ από την απεργία

  • Ανάκληση όλων των απολύσεων

  • Απόσυρση όλων των κατηγοριών

  • Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις μισθών

 

Αντεπίθεση των Εργαζομένων

blog: https://antepithesitonergazomenon.blogspot.com

τηλ: 2310265730