Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ


ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ


Για άλλη μια χρονιά τα εργατικά δυστυχήματα/δολοφονίες είναι μέρος της καθημερινότητας της εργατικής τάξης. Αυτή τη φορά συνάδελφός μας στην Κατερίνη στην χαρτοβιομηχανία Maxi, έπεσε από μεγάλο ύψος, ενώ από το σωματείο του αναφέρεται ότι δούλευε χωρίς τα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας. Ο θάνατος του συναδέλφου μας είναι μία ακόμα θυσία της εργατικής τάξης στον βωμό του κέρδους.

Η κατάσταση στους χώρους δουλειάς είναι δυσβάσταχτη. Οι εργοδότες αδιαφορούν για τα βασικά προβλήματά μας, πληρώνουν μισθούς-ψίχουλα, ενώ μας πιέζουν συνεχώς για περισσότερη δουλειά, χωρίς να παίρνουν ούτε ένα μέτρο ασφαλείας. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί αν δεν είναι ξεκάθαρα υπέρ των εργοδοτών, είναι υποβαθμισμένοι, ανίκανοι να θέσουν κάποια όρια. Η εντατικοποίηση και η έλλειψη μέτρων ασφαλείας που επιβάλει η Εργοδοσία και η ανυπαρξία των κρατικών ελεγκτικών μηχανισμών, έχουν οδηγήσει σε εκατοντάδες εργατικά δυστυχήματα/εργοδοτικές δολοφονίες κάθε χρόνο.

Η κυβέρνηση μάς περιγελάει, με ανύπαρκτα μέτρα κατά της ακρίβειας, ψευτοεπιδόματα κοροϊδίας, e-pass και voucher, πενιχρές αυξήσεις μισθών - ενώ ρεύμα, καύσιμα, τρόφιμα κ.α. ακριβαίνουν ραγδαία. Οι νεκροί εργάτες είναι για αυτούς απαραίτητη θυσία για το καλό της «Αγοράς» και των καπιταλιστών που εξυπηρετούν.

Οφείλουμε να οργανωθούμε σε κάθε χώρο δουλειάς ώστε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας και μάλιστα το πιο σημαντικό, το δικαίωμα στη ζωή. Με επιτροπές αγώνα στους χώρους δουλειάς, συναδελφική αλληλεγγύη και αγωνιστική αποφασιστικότητα να σταματήσουμε τον εργασιακό μεσαίωνα που μας επιβάλουν. Με μαχητικούς ανυποχώρητους αγώνες να ανατρέψουμε την άθλια κυβέρνηση Μητσοτάκη και τους αντεργατικούς νόμους και να επιβάλλουμε το δίκιο των εργαζομένων!

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ