Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

Κάτω τα χέρια από τους εκπαιδευτικούς – Να παρθούν τώρα πίσω οι διώξεις εκπαιδευτικών για συνδικαλιστική δράση


Η κυβέρνηση οξύνει τις διώξεις απέναντι σε όποιον εκπαιδευτικό δε δέχεται να μείνει άπραγος μπροστά στη προσπάθεια της να διαλύσει κάθε έννοια εκπαίδευσης και δημοκρατικών ελευθεριών. Συγκεκριμένα 3 εκπαιδευτικοί στον Πειραιά καλούνται σε πειθαρχικό επειδή συμμετείχαν σε κινητοποίηση ενάντια στην αξιολόγηση, την κατηγοριοποίηση και συνεπώς την υποβάθμιση των σχολείων που αυτή φέρνει. Οι 2 από αυτούς τους εκπαιδευτικούς (Χρύσα Χατζόγλου και Δημήτρης Χαρτζουλάκης) κινδυνεύουν να τεθούν σε αργία και μάλιστα ο Δ.Χ, όντας αναπληρωτής, απειλείται μέχρι και με απόλυση. Ο τρίτος διωκόμενος (Γιώργος Καββαδίας) καλείται σε πειθαρχικό που θα γνωμοδοτήσει για το αν θα τεθεί σε δυνητική αργία ενώ έχει ήδη συνταξιοδοτηθεί.

Δεκάδες είναι οι εκπαιδευτικοί που έχουν διωχθεί τα τελευταία χρόνια. Με τις «κατηγορίες» που τους απευθύνονται να έχουνν ξεφύγει πέρα από κάθε δημοκρατικό όριο: «ανάρμοστη συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας», απλά επειδή συμμετείχαν σε μια πορεία! / «κακόβουλη κριτική στην προϊστάμενη αρχή», διότι κατέκριναν τη πολιτική του υπουργείου παιδείας στο διαδίκτυο! Απέναντι σε αυτή τη τρομοκρατία έχουν προκηρυχθεί από την ΕΛΜΕ Πειραιά, την ΟΛΜΕ και άλλα σωματεία στάση εργασίας και κινητοποίηση στο δημοτικό θέατρο Πειραιά στις 9/10 αλλά και στη ΠΔΕ Αττικής στις 23/10 με αιτήματα την άμεση απόσυρση των διώξεων.

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Οι διώξεις ενάντια στη συνδικαλιστική δράση των εκπαιδευτικών θα αυξάνονται όσο η κυβέρνηση εντείνει την αντιεκπαιδευτική πολιτική της και προχωρά σε πιο αντιλαϊκά και αντεργατικά νομοσχέδια. Το στήσιμο μιας βιομηχανίας διώξεων απέναντι στους εκπαιδευτικούς (και όχι μόνο) στόχο έχει χτυπήσει τον αγώνα που δίνουν τα τελευταία χρόνια ενάντια στις αξιολογήσεις και που έχει βάλει φρένο στα σχέδια της κυβέρνησης για την πλήρη ιδιωτικοποίηση και διάλυση του δημόσιου και δωρεάν σχολείου (αξιολόγηση καθηγητών και σχολικής μονάδας κτλ). Παράλληλα, θέλει να επιβάλλει ένα μεσαιωνικό σκοταδισμό σε όσα δημόσια σχολεία επιβιώσουν με την επιβολή ποδιάς και σκλήρυνσης των ποινών εναντίων των μαθητών με αυθαίρετα κριτήρια. Επιχειρεί έτσι να μετατρέψει τα σχολεία σε αναμορφωτήρια όπου οι μαθητές θα αντιμετωπίζονται σαν εγκληματίες και στα οποία για να διδάσκεις θα πρέπει να έχεις το κατάλληλο «πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων». Όλη η προπαγάνδα περί ανήλικης παραβατικότητας που οργιάζει αποτελεί τον ιδεολογικό μανδύα για την επιβολή των παραπάνω.

Οι εκπαιδευτικοί όλο το προηγούμενο διάστημα δίνουμε έναν σημαντικό αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση και την ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης, έναν αγώνα που η κυβέρνηση και το Υπουργείο προσπαθούν να κάμψουν με όλα τα μέσα. Με όπλο μας την συνέχιση της απεργίας – αποχής (παρά και ενάντια στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία) αλλά και με έναν πολύμορφο αγώνα διαρκείας με απεργίες και διαδηλώσεις να αναχαιτίσουμε την αξιολόγηση και τη σφοδρή επίθεση της κυβέρνησης. Έναν αγώνα καλά προετοιμασμένο με μαζικές γενικές συνελεύσεις, με επιτροπές αγώνα και απεργιακές επιτροπές που θα υλοποιούν τις αποφάσεις των ΓΣ., που θα ενώνει όλα τα κομμάτια της εκπαίδευσης αλλά και όλους τους εργαζόμενους που θέλουν να αγωνιστούν για να σώσουμε τη δημόσια παιδεία και υγεία, τα εργασιακά και δημοκρατικά μας δικαιώματα.

Η Αντεπίθεση των Εκπαιδευτικών στέκεται αλληλέγγυα στους διωκόμενους εκπαιδευτικούς και απαιτεί την άμεση απαλλαγή τους από κάθε μορφή δίωξης και πειθαρχικού. Υπερασπιζόμαστε μέχρι τέλους τον μαχητικό συνδικαλισμό. Η τρομοκρατία της κυβέρνησης δεν θα περάσει!

Με αγώνες απαντάμε στον αυταρχισμό Διοίκησης και Υπουργείου Παιδείας!

  • Να παρθούν πίσω όλες οι διώξεις.

  • Κάτω τα χέρια από τα σωματεία, τον μαχητικό συνδικαλισμό, την αλληλεγγύη και το δικαίωμα στην απεργία. Κατάργηση των διατάξεων του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα που ποινικοποιούν την συνδικαλιστική, πολιτική και κοινωνική δράση

  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών μέτρων (Χατζηδάκη,Βορίδη, Άδωνι κτλ)

  • Συνεχίζουμε, Υπερασπίζουμε και Διευρύνουμε την απεργία – αποχή από κάθε είδους αξιολόγηση.

Αγώνας μέχρι τέλους για την Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία και Υγεία

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Τηλ.:2310265730, e-mail: antepithesi_ekp@hotmail.com