Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

ΤΟ ΞΕΚΛΗΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

Δεν έχει τέλος η μαύρη λίστα με τα εργατικά δυστυχήματα - δολοφονίες που σημειώνονται σχεδόν καθημερινά (μόνο τους δύο τελευταίους μήνες θρηνήσαμε 18 εργαζόμενους)! Ακόμη δύο προστέθηκαν την Δευτέρα 23/10, ενώ την ίδια μέρα σημειώθηκαν και δύο εργατικά ατυχήματα.
Το πρώτο εργατικό δυστύχημα-δολοφονία συνέβη στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου όταν ρεύμα διαπέρασε μεταλλική πλάκα  που μετέφεραν τρεις εργάτες, οι οποίοι εργάζονταν σε ιδιωτική εταιρεία που είχε αναλάβει εργολαβία στον βιολογικό καθαρισμό του Αγίου Νικολάου.  Τη ζωή του έχασε ένας 40χρονος εργάτης από ηλεκτροπληξία. Ο δεύτερος νοσηλεύεται με αρρυθμία σε μονάδα εντατικής θεραπείας, ενώ ο τρίτος, ευτυχώς έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο.

Το δεύτερο συνέβη σε οινοποιείο, έξω από τη Θεσσαλονίκη στην περιοχή της Χρυσαυγής Λαγκαδά, όπου εργαζόμενος έπεσε μέσα σε δεξαμενή επεξεργασίας σταφυλιού, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του από τις αναθυμιάσεις.
Παράλληλα αυξάνονται και τα εργατικά ατυχήματα. Το πρωί της Δευτέρας απορριμματοφόρο του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης που κατευθυνόταν προς τον Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής ανατράπηκε, με αποτέλεσμα ο 51χρονος οδηγός του να νοσηλεύεται μετά το χειρουργείο σε κρίσιμη κατάσταση.   Εργατικό ατύχημα σημειώθηκε και στο Ηράκλειο, όταν 60χρονος εργάτης έπεσε από ύψος 4 μέτρων, από την σκαλωσιά στην οποία δούλευε. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο, χωρίς ευτυχώς να κινδυνεύει η ζωή του.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΑ… ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ
Τα στοιχεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) είναι ακράδαντα: Τα μνημονιακά χρόνια υπάρχει τεράστια αύξηση των εργατικών ατυχημάτων όπως και των δυστυχημάτων. Ενδεικτικά το 2016 σημειώθηκαν 6.500 εργατικά ατυχήματα, από τα οποία 73 θανατηφόρα. Για το 2017 υπάρχει εκτίναξη των εργατικών ατυχημάτων και ειδικά των θανατηφόρων (υπολογίζεται αύξηση 15%, θα ξεπεράσουν τα 7.000, περίπου είκοσι ανά ημέρα)! Αν μάλιστα προστεθούν και τα  εργατικά ατυχήματα που δεν δηλώνονται ως τέτοια, από ανασφάλιστους κυρίως εργαζόμενους, τότε ο αριθμός πραγματικά εκτοξεύεται.
Πρόκειται για συνειδητά εγκλήματα σε βάρος της εργατική τάξης! Όπως γνωρίζουμε και το βιώνουμε καθημερινά, οι συνθήκες εργασίας στους χώρους δουλείας μας είναι τραγικές:  Οι εργοδότες μας μετατρέπουν σε σύγχρονους δουλοπάροικους, με εντατικοποίηση της εργασίας,  εξαντλητικά ωράρια, με παράλληλα καθήκοντα, έχοντας μας ανασφάλιστους ή μισοασφαλισμένους, με ένα ξεροκόμματο για μισθό και κυρίως με την παντελή έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. Όλη αυτή η ασυδοσία αναπόφευκτα οδηγεί σε δυστυχήματα – δολοφονίες.
Η κατάσταση αυτή είναι μέρος της συνολικότερης πραγματικότητας που ο παρηκμασμένος καπιταλισμός επιβάλει. Αυτής του μνημονιακού κανιβαλισμού, φασισμού, του δόγματος «απαγορεύεται το απαγορεύεται για το κεφάλαιο». Ας μην ξεχνάμε και τις κατάπτυστες αποφάσεις του Άρειου Πάγου για συνυπαιτιότητα εργαζόμενων σε εργατικά δυστυχήματα που δίνει το δικαίωμα σε εργοδότες να ζητάνε και αποζημίωση!
Η νεομνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όπως και όλοι οι παλιοί μνημονιακοί  έχουν την πλήρη ευθύνη για αυτές τις δολοφονίες. Μάλιστα συνεχίζουν ακόμα  πιο εντατικά τον ταξικό πόλεμο που μας έχουν κηρύξει με νέα επίθεση,  μέσω της επικείμενης ψήφισης των προαπαιτούμενων μέτρων της 3ης αξιολόγησης (με πιο σημαντική την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου-ουσιαστικά την κατάργηση του).     
ΦΤΑΝΕΙ ΩΣ ΕΔΩ! ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ
Οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι φτωχοί πρέπει να εξεγερθούμε ενάντια στη ζοφερή πραγματικότητα που μας έχουν επιβάλει. Να ξαναπιάσουμε το νήμα της οργάνωσης και του αγώνα, είναι ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε τους νεκρούς συναδέλφους μας.
Στηριγμένοι στην ενότητα, την αποφασιστικότητα και την αλληλεγγύη μας, με επιτροπές εργαζομένων σε κάθε χώρο δουλειάς και με μαχητικούς, αποφασιστικούς αγώνες να στείλουμε στον αγύριστο τους μνημονιακούς κανίβαλους, παλιούς και νέους. Να συντρίψουμε τα μνημόνια και το σάπιο σύστημά τους που ξερνά φτώχεια, εξαθλίωση και θάνατο πάνω στις δικές μας πλάτες! Να ανοίξουμε το δρόμο για μία άλλη κοινωνία δίκαιη, που θα λειτουργεί για την εξυπηρέτηση των δικών μας αναγκών, που θα παράγει για τις δικές μας ανάγκες! Να καταργήσουμε συνολικά την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Για να στείλουμε μια και καλή στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας τους μνημονιακούς κανίβαλους και το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που τους παράγει.
ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ