Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Να σταματήσουμε τους πλειστηριασμούς

Κάτω τα χέρια από το εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ.
Να  σταματήσουμε τους πλειστηριασμούς
 
            Σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει ο δεύτερος κύκλος πλειστηριασμών των οικοπέδων όπου ανήκει και το αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ. έναντι 22 εκ. ευρώ. Ένα από αυτά τα οικόπεδα έχει κατασχεθεί από το Δημόσιο από το 2012 και εξαιρείται από τον πλειστηριασμό. Το δικαστήριο θα ξεκινήσει στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου και θα συνεχίσει για άλλες τρεις Πέμπτες (18/1, 25/1 & 1/2).
            Οι εργαζόμενοι απαιτούν:Ενάντια στη διασπάθιση δημόσιου χρήματος (φόρων και ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων) και για τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος έναντι των τεράστιων ποσών που χρωστούν οι επιχειρήσεις Φίλκεραμ ΑΕ και ΒΙΟΜΕ ΑΕ,
-  να δημευτεί η ακίνητη και κινητή περιουσία των ιδιοκτητών από το Δημόσιο
- να παραχωρηθούν τα ακίνητα στη συνεργατική των εργαζομένων, στη ΒΙΟ.ΜΕ. ώστε να εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας
-  να παραχωρηθεί άμεσα το δεσμευμένο ακίνητο στη ΒΙΟ.ΜΕ.
            Οι εργαζόμενοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχουν προγραμματίσει δράσεις με μοίρασμα  ενημερωτικού υλικού σε κεντρικά σημεία και γειτονιές με αποκορύφωμα την Πέμπτη 11/1.
Πιο συγκεκριμένα:
Αθήνα: μοιράσματα θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 5/1 στο Μοναστηράκι στις 4μμ, την  Δευτέρα 8/1 στο Σύνταγμα στις 4μμ, την Τρίτη 9/1 στο σταθμό του ΗΣΑΠ Αττική στις 3μμ, την Τετάρτη 10/1 στο Ειρηνοδικείο Αθηνών (Λεωφ. Αλεξάνδρας) στις 3μμ και Πέμπτη 11/1 συγκέντρωση έξω από Υπουργείο Εργασίας στην πλ. Κοραή στις 12μμ.
Θεσσαλονίκη: πραγματοποιούνται παρεμβάσεις και αφισοκολλήσεις στο κέντρο της πόλης, την Τρίτη 9/1 έχει προγραμματιστεί εκδήλωση στο ΑΠΘ και την Πέμπτη 11/1 συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια στις 9πμ. 
Πρέπει να στηρίξουμε όλοι τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων με την έμπρακτη αλληλεγγύη μας. Για να μπορεί η ΒΙΟ.ΜΕ. να συνεχίσει να είναι λαμπρό παράδειγμα εργατικού ελέγχου , αυτοοργάνωσης και αυτοδιαχείρισης.
Αντεπίθεση Των Εργαζομένων