Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Νίκη στον αγώνα των απολυμένων συμβασιούχων

Απεργία Διαρκείας ενάντια στις βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές!

Στις 31 Μάρτη, περίπου 10.000 χιλιάδες συμβασιούχοι – παρατασιούχοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα απολύθηκαν. Οι συμβάσεις τους δεν ανανεώθηκαν ποτέ! Τα «αξιοκρατικά» κριτήρια του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ οδήγησαν το 93 των συμβασιούχων στο βούρκο της ανεργίας.
Είναι οι ίδιοι εργαζόμενοι που τον Ιούνιο του 2017, πάλεψαν με πανελλαδικές απεργίες και καταλήψεις διαρκείας ενάντια στην τρισάθλια απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που χαρακτήριζε τις παρατάσεις των συμβάσεών τους αντισυνταγματικές και ζητούσε να επιστρέψουν τα δεδουλευμένα μεροκάματα. Είναι οι ίδιοι εργαζόμενοι που τότε όπως και τώρα βρίσκονται μπροστά στον ξεδιάντροπο εμπαιγμό της ξεπουλημένης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Οι απολυμένοι συμβασιούχοι αντιδρώντας σ’ αυτήν την κατάσταση έστησαν σκηνές έξω από το Υπουργείο Εργασίας ζητώντας την επιστροφή στην εργασία τους και τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Το ελάχιστο και αυτονόητο που θα έπρεπε να κάνουν οι συνδικαλιστές γραφειοκράτες της ΑΔΕΔΗ και της ΠΟΕ – ΟΤΑ ήταν να προκηρύξουν απεργία. Αντ’ αυτού, η ΑΔΕΔΥ κήρυξε στάση εργασίας από τις 12.00 μέχρι τη λήξη ωραρίου, πορεία στο κέντρο της Αθήνας και η ΠΟΕ – ΟΤΑ δήλωσε τη στήριξη και τη συμμετοχή της στις κινητοποιήσεις την Παρασκευή 11 Μαΐου.
Είναι προφανές ότι οι ελλείψεις στις υπηρεσίες καθαριότητας στους δήμους είναι τεράστιες και δεν θα καλυφθούν από εργαζόμενους που προσλαμβάνονται μέσω διαγωνισμών με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Όπως και με την περίπτωση των συμβασιούχων στην ΕΥΑΘ, στόχος της υποταγμένης στα μνημόνια κυβέρνησης του Τσίπρα και της παρέας του είναι ηυλοποίηση των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των απαιτήσεων του ΣΕΒ, το ανελέητο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου ακόμα και των πιο βασικών μας αναγκών (ρεύμα, νερό,κλπ). Δεν θα σταματήσει αν δεν εφαρμόσει όλες τις απαιτήσεις των δανειστών τοκογλύφων, όσο βάρβαρες κι αν είναι, όσο φρικτές επιπτώσεις κι αν έχουν στους εργαζόμενους, στους νέους και στα φτωχά λαϊκά στρώματα.
Πρέπει να ενισχύσουμε τον αγώνα των απολυμένων συμβασιούχων! Όλοι οι εργαζόμενοι είμαστε αντιμέτωποι με το καθεστώς των ελαστικών σχέσεων εργασίας, του μισθού πείνας, του φόβου της ανεργίας. Είναι αγώνας όλων μας! Η άγρια επίθεση που δεχόμαστε σηματοδοτεί τη μετατροπή των εργαζομένων σε δουλοπάροικους, χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα. Όλοι οι εργαζόμενοι, η νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να ενωθούμε και να οργανώσουμε τους αγώνες μας. Πρέπει να προχωρήσουμε σε Γενική Απεργία Διαρκείας για μα ξηλώσουμε τα μνημόνια και τις κυβερνήσεις που τα εφαρμόζουν και να επιβάλουμε την μόνη Κυβέρνηση που μπορεί να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα μας, την Κυβέρνηση Των Εργαζομένων.


  • Όχι στις απολύσεις - Μονιμοποίηση των συμβασιούχων
  • Σταθερές εργασιακές σχέσεις για όλους
  • Απεργία διαρκείας ενάντια στις αντεργατικές μνημονιακές πολιτικές


ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ