Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΑ-ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ


Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΑ-ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ

Την Κυριακή 18/8, τραγικό θάνατο βρήκε ένας εργάτης-χειριστής μηχανήματος γκρέιντερ στον δρόμο Πλατιάνας-Νέδα-Φιγαλείας στη δυτική Πελοπόννησο καθώς το τροχοφόρο μηχάνημα που εκτελούσε εργασίες στην περιοχή εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε χαράδρα.
Την Δευτέρα 19/8, στο Γάζι Ηρακλείου, στο υπό ανέγερση Δημοτικό σχολείο σε εργασίες θεμελίωσης – σκυροδέτησης τοιχίων περίφραξης, ένας μικρός φορτωτής εγκλώβισε στον τοίχο εργαζόμενο, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στα πόδια.
Την Τρίτη 20/8, κατά την διάρκεια εργασιών στο Γυμνάσιο Μελεσσών, 50χρονος οδηγός ενός κλαρκ, μηχανήματος που μετέφερε οικοδομικά υλικά, καταπλακώθηκε από αυτό με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρές ζημιές και στα δύο πόδια. Στο νοσοκομείο κρίθηκε υποχρεωτικός ο ακρωτηριασμός και των δύο κάτω άκρων του.

Την Τετάρτη 21/8, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, κατά την διάρκεια ανέγερσης οικοδομής, ένας εργάτης έπεσε από ύψος 5 μέτρων στο φρεάτιο του ανελκυστήρα και σκοτώθηκε.
Αυτή είναι η καθημερινότητα στην οποία ζούμε οι εργαζόμενοι, με την εντατικοποίηση, τα ελλιπή μέτρα ασφάλειας και υγιεινής, τους μισθούς-ψίχουλα, το άγχος για να βγει το μεροκάματο. Το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης της Εργασίας σκληραίνει και οι εργαζόμενοι γίνονται έρμαια στα χέρια των εργοδοτών-αρπακτικών και μετατρέπονται σε σύγχρονους δούλους. Οι εργοδότες πατάνε επί πτωμάτων (στην κυριολεξία) των εργαζομένων για να αυξήσουν τα κέρδη τους κι αυτό δεν θα σταματήσει αν δεν πάρουμε εμείς οι ίδιοι την κατάσταση στα χέρια μας.
Να οργανωθούμε στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, με αλληλεγγύη και αυτοοργάνωση. Μόνο όλοι μαζί θα μπορέσουμε να διώξουμε μια και καλή όλον αυτόν τον μνημονιακό συρφετό. Με μαζικούς, μαχητικούς και ανυποχώρητους αγώνες, να επιβάλλουμε ένα αντίστροφο μνημόνιο, υπέρ των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ