Σάββατο 17 Αυγούστου 2019

Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!

Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Την Τρίτη 13/8 έγινε γνωστό ένα ακόμα περιστατικό εργοδοτικής ασυδοσίας και τρομοκρατίας. Συγκεκριμένα, εργαζόμενη σε ξενοδοχείο της Πάργας Πρεβέζης από τις 24 Ιουνίου, ζήτησε τα δεδουλευμένα της καθώς ήταν απλήρωτη. Ο εργοδότης καθυστερούσε επίτηδες να την πληρώσει χρησιμοποιώντας διάφορες δικαιολογίες και η συνάδελφος επέμενε. Στις 8 Αυγούστου ο εργοδότης εισέβαλε στο σπίτι της και με απειλές και βρισιές προσπάθησε να την αναγκάσει να υπογράψει την απόλυση της. Όταν μάλιστα η εργαζόμενη προσπάθησε να αποδείξει στο αφεντικό της, πως δούλευε παραπάνω ώρες ανασφάλιστη και όφειλε να της καταβάλει ένσημα και δεδουλευμένα, αυτός άρπαξε την ατζέντα της (εκεί όπου κατέγραφε το αληθινό ωράριο της) και εξαφανίστηκε για να την καταστρέψει...(!).

Τέτοια γεγονότα δεν αποτελούν «ακραίες εξαιρέσεις» αλλά τον εφιαλτικό κανόνα. Τα εργατικά δυστυχήματα-δολοφονίες και τα περιστατικά εργοδοτικής ασυδοσίας έχουν χτυπήσει κόκκινο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και το πρόσφατο περιστατικό στην Κέρκυρα, όπου ξενοδόχος απείλησε εργαζόμενη-συνδικαλίστρια, εκπρόσωπο των εργαζομένων του ξενοδοχείου, βάζοντάς της κυριολεκτικά ένα μαχαίρι στο λαιμό για να σταματήσει τη συνδικαλιστική της δράση μέσα στο χώρο δουλειάς(!) 
 Ο κλάδος του επισιτισμού-τουρισμού είναι ίσως το καλύτερο παράδειγμα εφαρμογής του Νέου Συστήματος Εκμετάλλευσης της Εργασίας που οικοδόμησε ο ΣΥΡΙΖΑ και η σημερινή ακροδεξιά κυβέρνηση της ΝΔ έρχεται να ισχυροποιήσει. Κυβέρνηση και εργοδότες επιδιώκουν με κάθε τρόπο να σταθεροποιήσουν το καθεστώς των μνημονίων και της εργασιακής ζούγκλας, να δημιουργήσουν μια μνημονιακή κανονικότητα όπου οι εργαζόμενοι θα πληρώνουν για όλα. Αν τολμούν, μάλιστα, να σηκώσουν κεφάλι έρχονται αντιμέτωποι με ύβρεις, τραμπουκισμούς, βασανιστήρια κάθε είδους, μηνύσεις και καταδίκες. Από την άλλη, οι εργοδότες έχουν προστασία και «άφεση αμαρτιών» για τα εγκλήματα τους από τα ΜΜΕξαπάτησης, τις μνημονιακές δυνάμεις και την σκληρά ταξική Δικαιοσύνη που εφαρμόζει το δόγμα «Νόμος είναι το δίκιο του εργοδότη».

Δεν είμαστε δούλοι-Είμαστε Εργαζόμενοι

Απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία και ασυδοσία, μόνο εμείς οι ίδιοι, οι εργαζόμενοι μπορούμε να βάλουμε ένα φρένο. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να οργιάζουν σε βάρος μας! Με όπλα μας την ενότητα και την αλληλεγγύη, να παλέψουμε για να επιβάλλουμε το δίκιο και της αξιοπρέπειά μας. Να οργανωθούμε σε κάθε χώρο δουλειάς για να προετοιμάσουμε την αντεπίθεση μας και να υπερασπιστούμε το δίκιο και την αξιοπρέπειά μας.

Αντεπίθεση των Εργαζομένων