Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023

Η ΒΙΟΜΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ

 

Χθες, 13 Οκτώβρη, στις 7π.μ. οι εργολάβοι και δικηγόροι του fund στο οποίο ξεπουλήθηκε το οικόμεδο της Φίλκεραμ με την αρωγή της αστυνομίας (ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ασφάλεια) και παρουσία εισαγγελέα απέκλεισαν κάθε είσοδο με σκοπό την περίφραξη όλων των χώρων, συμπεριλαμβανόμενου και του χώρου του πρώην εργοστασίου της ΒΙΟΜΕ πλην του οικοπέδου 60*. Εξανάγκασαν την μεταφορά κάθε περιουσίας από τα υπόλοιπα κτίρια καθώς και απείλησαν επανειλημμένως ότι θα επανεμφανιστούν για να «αδειάσουν» και το κτίριο στο οικόπεδο 60 (για το οποίο δεν έχουν δικαιοδοσία). Όλα αυτά μία μέρα πριν από το φεστιβάλ CoOpenAir festival 2.5, το οποίο και θα διεξαχθεί σήμερα κανονικά στο οικόπεδο 60 με νέα είσοδο πλέον.

Οι εργαζόμενοι του εργοστασίου της ΒΙΟΜΕ - το οποίο εγκατέλειψε η εργοδοσία (η γνωστή οικογένεια Φιλίππου) - απλήρωτοι από το 2011 και σε επίσχεση εργασίας, έχουν καταλάβει τον χώρο εργασίας εδώ και 12 χρόνια. Από τις 12/2/2013 ξεκίνησαν την παραγωγή κάτω από εργατικό έλεγχο και αυτοδιαχείριση, ενώ όλες οι αποφάσεις για τη λειτουργία του εργοστασίου λαμβάνονται μέσα από τη γενική συνέλευσή τους εφαρμόζοντας την εργατική δημοκρατία στην πράξη.

Στα δέκα χρόνια λειτουργίας του αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου, όλες οι κυβερνήσεις έκαναν τα πάντα για να διαλύσουν αυτήν την προσπάθεια καθώς και να ξεπουλήσουν το οικόπεδο «φιλέτο» αυτό. Οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ όλα αυτά τα χρόνια δέχτηκαν πολλές επιθέσεις από τα ΜΑΤ, διακοπές ρεύματος και δεκάδες προσπάθειες για πλειστηριασμό.

Ο αγώνας των εργαζομένων στη ΒΙΟΜΕ πρέπει να στηριχθεί.

Το δόγμα της κυβέρνησης των α(χ)ρίστων περί ανάπτυξης έχει διαλυθεί, η κρίση χειροτερεύει από μέρα σε μέρα. Πλημμύρες, πυρκαγιές, ιδιωτικοποιήσεις, ακρίβεια, ο νεοψηφισμένος εργασιακός νόμος - οδοστρωτήρας, οι δολοφονίες στα Τέμπη και στην Πύλο, ακρίβεια και στεγαστική κρίση. Κάνουν τα πάντα για την αύξηση των κερδών των καπιταλιστών εις βάρος μας και μας καταδικάζουν στην φτώχεια και την απόγνωση.

Πρέπει να απαντήσουμε, με αυτοοργάνωση, ενότητα και αλληλεγγύη, με επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας και να τελειώνουμε με αυτούς που τόσα χρόνια πλουτίζουν πάνω στον κόπο μας. Στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει εργοδότες και κυβερνήσεις να δώσουμε ηχηρές απαντήσεις με μαχητικούς και ανυποχώρητους αγώνες.

  • Εθνικοποίηση των εργοστασίων που κλείνουν, με Εργατικό Έλεγχο, χωρίς αποζημίωση και με δήμευση των περιουσιών αυτών που τις εγκαταλείπουν.

  • Αλληλεγγύη και στήριξη στο αυτοδιαχειριζόμενο εγχείρημα των εργατών της ΒΙΟΜΕ για τη νίκη του δίκαιου αγώνα τους.



Αντεπίθεση των Εργαζομένων

email: antepithesitonergazomenon@gmail.com

τηλ: 2310 265 730