Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023

 

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗ ΣΙΝΔΟ – ΑΛΛΟ ΕΝΑ «ΑΤΥΧΗΜΑ»

Στις 28 Νοεμβρίου 35χρονος εργαζόμενος έπεσε από ανυψωτικό μηχάνημα με αποτέλεσμα να διακομιστεί στο νοσοκομείο. Το ατύχημα σημειώθηκε σε εργοστάσιο μεταξύ Σίνδου και Χαλάστρας.

Οι εργοδότες αδιαφορούν για τα βασικά προβλήματά μας, μας πληρώνουν ψίχουλα, μας πιέζουν για περισσότερη δουλειά, χωρίς να λαμβάνουν ούτε ένα μέτρο ασφαλείας. Τα ανυψωτικά μηχανήματα χρειάζονται συντήρηση κάθε δύο χρόνια, και ζήτημα είναι εάν συντηρούνται κάθε δέκα χρόνια ή και απλά όταν χαλάνε. Η εντατικοποίηση και η έλλειψη μέτρων ασφαλείας που επιβάλουν οι εργοδότες καθώς και η ανυπαρξία των κρατικών ελεγκτικών μηχανισμών οδηγούν σε δεκάδες δολοφονίες και εκατοντάδες δυστυχήματα και ατυχήματα κάθε χρόνο.

ΔΕΝ ΕΦΤΑΝΕ Η ΑΠΟΛΥΣΗ – ΞΥΛΟ, ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΞΥΛΟ ΓΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΑΣ

Στη δημοσιότητα ήρθε ένα ακόμα περιστατικό εργοδοτικής βίας και αυθαιρεσίας, με την εγκληματική δράση της εργοδοσίας να συμβαίνει τον Δεκέμβριο του 2022. Ο 54χρονος εργαζόμενος έπεσε θύμα της εργοδοσίας του όταν ενημερώθηκε ότι απολύεται και διαφώνησε σε σχέση με τις οικονομικές του απολαβές, όποτε και δέχτηκε επίθεση από την 31χρονη εργοδότριά του και τον 45χρονο σύζυγό της. Ο τελευταίος με χρήση βίας του έκλεψε χρήματα, κλειδιά οχήματος και διάφορα προσωπικά αντικείμενα που είχε στην κατοχή του. Αμέσως μετά ένας 53χρονος μετέφερε το θύμα στο σπίτι του, ώστε να του παραδώσει ότι αξίωναν οι δράστες, και κατά την επιστροφή στην εταιρεία μαζί με δύο συνεργούς 36 και 47 ετών, πλάι με την εργοδοσία, τον ανάγκασαν να υπογράψει την απόλυσή του με ευνοϊκούς για την εταιρεία όρους.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Όχι μόνο οι μισθοί είναι μισθοί πείνας, η εντατικοποίηση αυξάνεται συνεχώς, οι εξευτελισμοί εργαζομένων καθημερινό φαινόμενο, όχι μόνο η ασυλία των εργοδοτών από το κράτος και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, αλλά κάποιοι έχουν το θράσος να δέρνουν, να εκβιάζουν κατά το δοκούν. ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΕΤΕ – ΜΑΣ ΕΞΑΓΡΙΩΝΕΤΕ. Να κάνουμε την αρχή, με επιτροπές σε κάθε χώρο δουλειάς, να οργανώσουμε τους αγώνες μας απέναντι στις επιθέσεις εργοδοτών – κυβέρνησης. Όχι άλλα θύματα στο βωμό του κέρδους.





ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ