Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023

Να παρθούν πίσω οι απολύσεις στην «P&I»!


Η εταιρεία P&I Ελλάς, θυγατρική της γερμανικής πολυεθνικής εταιρείας P&I AG, στο Τεχνολογικό πάρκο Ιωαννίνων προχώρησε σε επτά απολύσεις ενώ ετοιμάζονται και άλλες. Πρόκειται για εργαζόμενους που εργάζονται από το στήσιμο της εταιρείας το 2017. Η απόλυση τους μάλιστα έγινε μέσα από τηλεδιάσκεψη από διευθυντικά στελέχη από τα κεντρικά στη Γερμανία με τη δικαιολογία ότι η εταιρεία αλλάζει προσανατολισμό και δεν θα τους χρειαστεί άλλο…!

Τα τελευταία χρόνια, δήμαρχοι, περιφερειάρχης, κυβέρνηση βαυκαλίζονται ότι η πόλη των Ιωαννίνων έχει μετατραπεί στη  «Silicon Valley» της Ελλάδας δημιουργώντας την εντύπωση ότι οι θέσεις εργασίας είναι τόσες πολλές που έχει λυθεί το ζήτημα ανεργίας των εξειδικευμένων εργαζομένων στην πόλη. Οι σωρηδόν απολύσεις αποδεικνύουν τη σαθρότητα της κατάστασης μιας και όλες οι εταιρείας σε αυτόν το τομέα μετακομίζουν στα Ιωάννινα όχι για να επενδύσουν στον τόπο αλλά για να θησαυρίσουν μιας και μασουλάνε τις επιχορηγήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης, ψαρεύουν φθηνό εργατικό δυναμικό από τα πανεπιστήμια της πόλης και ξεκοκκαλίζουν τη δημόσια περιουσία της περιοχής. Η P&I την ίδια ώρα που απολύει προσωπικό ταυτόχρονα  προχωρά σε αγορά κτιρίου  4.000 τ.μ (σε εξευτελιστική τιμή)  κοντά στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Η κυβέρνηση της ΝΔ και οι τοπικοί παρατρεχάμενοι της λατρεύουν ως θεότητα την εταιρεία αρπακτικό. Oι εργατοκτόνοι νόμοι Χατζηδάκη και Άδωνη, άλλωστε, ταιριάζουν γάντι στην πολιτική της εταιρείας που αναγκάζει τους εργαζόμενους της να δουλεύουν παραπάνω ώρες, να σπρώχνονται στην κόλαση της τηλεργασίας και να απολύονται διαδικτυακά.

Ως Αντεπίθεση των Εργαζόμενων στηρίζουμε τους απολυμένους εργαζόμενους και απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη τους. Απέναντι στη συνεχόμενη επίθεση των εργοδοτών και της κυβέρνησης, το κύμα ακρίβειας και την απειλή του πολέμου οι εργαζόμενοι πρέπει μέσα από την ενότητα και την αλληλεγγύη να παλέψουμε λυσσαλέα απέναντι σε κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία που επιχειρεί να καταργήσει τα δικαιώματα μας. Να οργανώσουμε τους αγώνες μας ώστε να καταφέρουμε να αντεπιτεθούμε και να επιβάλλουμε το δίκιο μας.

 

  • ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ! ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ – ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
  • 5ΝΘΗΜΕΡΟ – 8ΩΡΟ, ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ, ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ