Κυριακή 21 Ιουλίου 2024

Αγρίνιο: ένας ακόμα εργαζόμενος θύμα της καπιταλιστικής κρίσης

 

Μόνη απάντηση οι αγώνες μας



Την Τρίτη 25/6/2024 ένας 52χρονος εργαζόμενος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της βάρδιάς του σε εργοστάσιο παραγωγής πίσσας στη Λαγκάδα Λεπενούς του δήμου Αγρινίου. Συγκεκριμένα, ο Α. Κ. εγκλωβίστηκε στις φλόγες που προκλήθηκαν από την υπερθέρμανση ενός μηχανήματος στην επιχείρηση που εργαζόταν. Το ακόμα τραγικότερο της υπόθεσης είναι πως ο Α. Κ., πατέρας δύο παιδιών, εκτελούσε τη συγκεκριμένη μέρα την πρώτη του βάρδια στο συγκεκριμένο εργοτάξιο, ενώ λόγω αυτού του γεγονότος, προκλήθηκε πρόβλημα με την ταυτοποίηση του, αφού κανείς στο εργοτάξιο δεν ήταν σε θέση να δώσει τα προσωπικά του στοιχεία στις αρχές. Από το περιστατικό δεν γλίτωσαν 2 ακόμα συνάδελφοι του 52χρονου που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τραυματισμούς.

Δύο μέρες μετά, την Πέμπτη 27/6/2024, στα Ιωάννινα, μια εργαζόμενη στην καθαριότητα του δήμου κατέρρευσε εν ώρα εργασίας. Ευτυχώς η συνάδελφος μεταφέρθηκε γρήγορα στο νοσοκομείο όπου και της παρασχέθηκε η απαραίτητη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Για μια ακόμη φορά, οι εργαζόμενες στην καθαριότητα ήταν αναγκασμένες να δουλεύουν καταμεσήμερο στο καύσωνα.

Τα συγκεκριμένα περιστατικά δεν ήρθαν ως «κεραυνός εν αιθρία». Η εντατικοποίηση της εργασίας, οι άθλιες συνθήκες εργασίας και η παντελής έλλειψη μέτρων για την προστασία των εργαζομένων απειλούν ανοιχτά τις ζωές μας! Από την αρχή του έτους τραυματίστηκαν σοβαρά έχουν 7.800 εργαζόμενοι και θρηνούμε ήδη 24 συναδέλφους! Η κυβέρνηση της ΝΔ και ολάκερος ο μνημονιακός συρφετός, είναι οι ηθικοί αυτουργοί αυτών των εργοδοτικών εγκλημάτων. Διαλύουν μέρα με τη μέρα τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων, δίνουν το πράσινο φως σε κεφάλαιο και εργοδότες να επιτίθονται λυσσαλέα στην εργατική τάξη.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Να μην τους αφήσουμε να συνεχίσουν τη διάλυση των δικαιωμάτων μας. Να παλέψουμε με ενότητα και αγώνα για την επιβολή των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας στους εργασιακούς χώρους και αύξηση του μισθού. Να διεκδικήσουμε δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια.

Η Αντεπίθεση των Εργαζομένων εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του συναδέλφου Α. Κ., καθώς και τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες συναδέλφους σε Αγρίνιο και Ιωάννινα. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την άμεση και παραδειγματική τιμωρία όλων των υπευθύνων γι’ αυτά τα εργατικά εγκλήματα.