Κυριακή 21 Ιουλίου 2024

ΝΕΚΡΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΣΕ ΜΑΝΤΡΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΜΠΑΦΡΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

 


ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ!



Την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024 συνέβη ένα ακόμα εργοδοτικό έγκλημα στα Ιωάννινα. Ένα μόλις μήνα μετά το τον θάνατο συναδέλφου οικοδόμου στην Αρίστη Ζαγορίου, ένας ακόμη εργαζόμενος έπεσε νεκρός, αυτή τη φορά στη περιοχή της Μπάφρας. Συγκεκριμένα, το πρωί της Τετάρτης, ο 39χρονος εργάτης τραυματίστηκε πολύ σοβαρά κατά τη διάρκεια της εργασίας του στην επιχείρηση ανακύκλωσης οχημάτων. Παρότι μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο έχοντας τις αισθήσεις του, τελικά υπέκυψε στα τραύματά του.

Πρόκειται για συνειδητά εγκλήματα σε βάρος της εργατική τάξης!

Οι άθλιες συνθήκες, η εντατικοποίηση, τα εξαντλητικά ωράρια, τα ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, οι μισθοί πείνας, όλη αυτή η ασυδοσία αναπόφευκτα οδηγεί σε δυστυχήματα – δολοφονίες. Παρά τα κροκοδείλια δάκρυα που χύνουν κυβέρνηση ΝΔ, αφεντικά και τα ΜΜΕξαπάτησης, η αλήθεια είναι μια και δεν μπορεί να κουκουλωθεί! Δεν πρόκειται για ατυχήματα, αλλά για συνειδητά εγκλήματα σε βάρος των εργαζομένων. Με τις ευλογίες της κυβέρνησης, τους αντεργατικούς νόμους (Άδωνι, Χατζηδάκη κ.λπ.) και τις σωρηδόν εγκυκλίους που καταργούν την 8ημερη και πενθήμερη εργασία, οι εργοδότες προσπαθούν με νύχια και με δόντια να μας γυρίσουν στην εποχή της δουλείας, να είμαστε έρμαια της εργοδοτικής ασυδοσίας, να ρισκάρουμε τη ζωή μας για ένα κομμάτι ψωμί.

Πρέπει να τους τελειώσουμε, πριν μας τελειώσουν!

Να μην αφήσουμε καμία εργατική δολοφονία αναπάντητη. Είναι χρέος μας να οργανωθούμε στα σωματεία μας, σε επιτροπές, σε κάθε χώρο δουλειάς, να παλέψουμε για συλλογικές συμβάσεις, μέτρα προστασίας και υγιεινής, ανθρώπινα ωράρια και αξιοπρεπείς μισθούς. Μοναδικός δρόμος για την επιβίωση μας είναι να περάσουμε στην αντεπίθεση. Με ενότητα και αυτοοργάνωση, με μαχητικούς και ανυποχώρητους αγώνες, να τους τιμωρήσουμε, επιβάλλοντας στη πράξη τα δικαιώματά μας.

Ως Αντεπίθεση των Εργαζομένων εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εργαζόμενου που έχασε την ζωή του. Απαιτούμε την άμεση και παραδειγματική τιμωρία όλων των υπευθύνων γι’ αυτό το εργατικό έγκλημα.