Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ Ε.Σ.Υ.


Ακρίβεια – Ιδιωτικοποιήσεις – Τσάκισμα Εργατικών Δικαιωμάτων – Πόλεμος

Η ΝΔ συνεχίζει ασταμάτητα τη νεοφιλελεύθερη και καταστροφική πολιτική της. Μόνη έγνοια της είναι η συντήρηση της κερδοσκοπίας, των ασύλληπτων κερδών της ελίτ και των πλουσίων. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι ξεκάθαρα η αρπαγή του δημόσιου χρήματος, η εκποίηση του δημόσιου πλούτου, η αρπαγή του πενιχρού εισοδήματος των εργαζομένων με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο.


Η κυβέρνηση κατεδαφίζει και ιδιωτικοποιεί το ΕΣΥ

Η κυβέρνηση όχι μόνο συνεχίζει αλλά επιταχύνει την μακροχρόνια και σχεδιασμένη υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ και συνολικά της Υγείας, με αποτέλεσμα:

α) Την εγκατάλειψη της συντήρησης των γερασμένων κτηρίων και των υλικοτεχνικών υποδομών. Ταβάνια πέφτουν πάνω σε ασθενείς. Λειψά και χαλασμένα διαγνωστικά, επεμβατικά και θεραπευτικά ιατρικά μηχανήματα. Θάλαμοι νοσηλείας ακόμα και χειρουργεία υπολειτουργούν.

β) Το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό συνεχώς μειώνεται την ίδια στιγμή που οι ασθενείς αυξάνονται, με αποτέλεσμα εκτίναξη της εντατικοποίησης της εργασίας, ψυχολογική πίεση, στρες, εξάντληση, και μεγάλοι κίνδυνοι για τους ασθενείς. Παρ’ όλα αυτά η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να κάνει προσλήψεις. Το ακριβώς αντίθετο, παραχωρεί όλο και περισσότερο ιατρικές, διοικητικές, υποστηρικτικές κ.α. υπηρεσίες σε ιδιώτες εργολάβους.

γ) Την ίδια στιγμή που οι υπέρογκες αυξήσεις των προϊόντων κατατρώγουν τους μικρούς μισθούς μας η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να αυξήσει τους μισθούς και να επαναφέρει τα δώρα, απορρίπτει κάθε συζήτηση για περιορισμό της αισχροκέρδειας και της μείωσης του ΦΠΑ.


Συνάδελφοι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αλλάξει πολιτική αλλά θα προχωρήσει πιο αποφασιστικά το «Νέο ΕΣΥ». Θέλει να μετατρέψει όλα τα νοσοκομεία της χώρας σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου. Θέλει να ιδιωτικοποιήσει ολόκληρο το ΕΣΥ και το δημόσιο Σύστημα Υγείας και να επιβάλλει τη λειτουργία με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια (απογευματινά ιατρεία επί πληρωμή, εισιτήρια στα νοσοκομεία, αυξημένη εισφορά σε εξετάσεις και νοσηλεία, Συμπράξεις Δημοσίου με τον Ιδιωτικό Τομέα-- ΣΔΙΤ, κ.α.). Το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό και για τους ασθενείς που δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στην υγεία, και για την ανάπτυξη της χώρας και για εμάς τους ίδιους.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος της επίθεσης που δεχόμαστε. Πρέπει να συσπειρωθούμε στα σωματεία μας, να κάνουμε συνελεύσεις, να οργανώσουμε τον αγώνα μας με Επιτροπές Αγώνα. Να έρθουμε σε ρήξη με αυταπάτες για κυβερνητικές λύσεις από «χαρισματικούς σωτήρες». Πρέπει να ξεκινήσουμε έναν μακρόχρονο και επίμονο αγώνα διαρκείας ενάντια στην καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης.

Να οικοδομήσουμε μια «Αντεπίθεση των Εργαζομένων στην Υγεία» ώστε να παλέψουμε για:

  • Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους χωρίς προϋποθέσεις.

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

  • Μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις επικουρικών – συμβασιούχων.

  • Έξω οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία

  • Όχι στο «νέο» ΕΣΥ.

  • Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς

  • Όχι στον πόλεμο και τους εξοπλισμούς


«ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ» στην Υγεία

http://antepithesitonergazomenon.blogspot.gr

τηλ.: 2310265730 e-mail: antepithesitonergazomenon@gmail.com