Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ 6ΗΜΕΡΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ»


Μετά από μακροχρόνιες προσπάθειες και συνεχείς διεκδικήσεις των συναδέλφων στην εταιρεία Σκλαβενίτης, επιτέλους ανακοινώθηκε ότι από 1 Νοέμβρη καταργούνται οι συμβάσεις 6ήμερης εργασίας στην εταιρεία και όλοι οι συνάδελφοι θα έχουν εβδομαδιαίο ρεπό. Η κατάργηση της εξαήμερης εργασίας στον «Σκλαβενίτη» είναι εξαιρετικής σημασίας όχι μόνο επειδή έρχεται σε μία περίοδο που η κυβέρνηση της Ν.Δ. προσπαθεί να επιβάλλει παντού την 6ημερη και 9ωρη εργασία, δημιουργώντας συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα, αλλά και γιατί είναι ένα δίκαιο αίτημα που αφορά πάρα πολλούς συναδέλφους.

Η επίτευξη αυτού του στόχου δεν ήρθε από μόνη της. Είναι αποτέλεσμα της συνδικαλιστικής δράσης δεκάδων εργαζομένων, με προεξέχοντες τους συναδέλφους μας στην πρώην Bonora (επισιτιστικά καταστήματα του Σκλαβενίτη) που διεκδίκησαν ενωτικά την μετατροπή της σύμβασης τους σε 5μερη - 8ωρη, των συναδέλφων οδηγών στο ηλεκτρονικό κατάστημα(903), της συμμετοχής συναδέλφων στις Γενικές Απεργίες, των παρεμβάσεων ενημέρωσης σε όσα περισσότερα καταστήματα μπορούσαμε ως «Αντεπίθεση Των Εργαζομένων», της μαζικοποίησης του σωματείου μας με νέες εγγραφές. Ξέρουμε ότι χωρίς αγώνες και ενότητα, τίποτα δεν θα μας χαριστεί.

Η «Αντεπίθεση Των Εργαζομένων» θα συνεχίσει μαζί με όλους τους συναδέλφους να αγωνίζεται για την εφαρμογή του 5μερου - 8ωρου για όλους, για αυξήσεις στους μισθούς ώστε να μπορούμε να ζούμε αξιοπρεπώς, για ασφάλεια στους χώρους δουλειάς και μείωση της εντατικοποίησης.

Αυτή η πρώτη μας επιτυχία αποδεικνύει ότι έχοντας μια ανυποχώρητη συνδικαλιστική δύναμη υπέρ των εργαζομένων, όταν είμαστε ενωμένοι, διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε, το σωματείο μας μπορεί να είναι χρήσιμο ώστε να βελτιώνουμε τις συνθήκες εργασίας μας.

Σαν Αντεπίθεση Των Εργαζομένων πιστεύουμε ότι μέσα από την εγγραφή μας και την ενεργή συμμετοχή μας στο σωματείο, στους αγώνες και στις απεργίες μπορούμε σαν εργατική τάξη να καλυτερεύσουμε τις ζωές μας.

Α NΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΤΗΛ. 6982 268508 antepithesitonergazomenon.blogspot.com